B-Vital-voedingsintolerantietest

Achterhaal of je allergieën of intoleranties hebt of overgevoelig bent

Last van klachten die steeds vaker terugkeren of aanhouden, maar waarvan je de oorzaak niet weet? Huidaandoeningen bijvoorbeeld, maar ook jeuk, darmklachten, een opgezette buik, vermoeidheid of problemen met afvallen? Een voedingsintolerantietest biedt in veel gevallen inzicht en daarmee een oplossing.

Je voeding heeft veel invloed op je huid en lichaam. En bepaalde voedingspatronen of specifieke onderdelen hiervan kunnen dan ook een sterke reactie veroorzaken. Soms is een dergelijke allergie, intolerantie of overgevoeligheid meteen herkenbaar, maar veel vaker is het moeilijk om te achterhalen wat precies de oorzaak van de klachten is. Een voedingsintolerantietest biedt uitkomst. Door middel van geavanceerd bloedonderzoek of een bioresonantietest kijken we hoe je op bepaalde voedingsmiddelen reageert.

Last van onherleidbare klachten?

Een voedingsintolerantietest biedt inzicht bij klachten als:

 • acne;
 • afvalproblemen (stagnatie);
 • darmklachten;
 • eczeem;
 • jeuk;
 • opgezette buik;
 • rosacea;

Waarom kiezen voor BE YOU?

 • 6 dagen, 3 avonden per week geopend
 • Gratis parkeergelegenheid voor de deur
 • We maken gebruik van de nieuwste methoden en technieken
 • Continue bijscholing is voor ons vanzelfsprekend

Hoe testen we voedingsovergevoeligheid?

De B-Vital-voedingsintolerantietest kan op twee manieren uitgevoerd worden, namelijk via een snelle en patiëntvriendelijke bioresonantietest en via een geavanceerd bloedonderzoek. Beide tests worden verzorgd door natuurgeneeskundig therapeut Debbie van B-Vital. En beide kunnen helpen om voedingsintoleranties op te sporen en zo uiteindelijk huidproblemen als acne, eczeem en psoriasis aanzienlijk te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

Hoe werkt een bioresonantietest?

Bij de biosresonantietest neem je een soort van staafje in de hand. Deze electrode maakt vervolgens contact met een zeer fijngevoelig apparaat, dat automatisch een signaal geeft wanneer je op een van de 500 voedingsmiddelen reageert. Sinds kort kan ook gevoeligheid op andere allergenen getest worden zoals: zoetstoffen, aroma’s, oliën, kleurstoffen, antioxidanten, conserveringsmiddelen, E-nummers, veren, haren, mijten, pollen, insecten, uitlaatgassen, bestrijdingsmiddelen en nog veel meer. Ook is het mogelijk om zelf stoffen en/of voedingsmiddelen mee te nemen naar het consult en te testen op mogelijke overgevoeligheid.

Als bekend is op welke stoffen je lichaam reageert, volgt een zogenaamde ‘eliminatiefase’. Hierbij vermijd je alle stoffen die uit de test naar voren kwamen. Na zes weken doen we een tweede test. Hierbij kijken we wat er na het elimineren van de stoffen nog over is aan intoleranties. Dit zijn de zogenaamde ‘triggerfoods’ en deze dien je dus zoveel mogelijk te vermijden.

Boek een bioresonantietest

Hoe werkt een bloedonderzoek?

Bij het geavanceerde bloedonderzoek nemen we een buisje bloed af, dat uitgebreid door een laboratorium geanalyseerd wordt op basis van vooraf geselecteerde voedingsmiddelen. De basistest telt de 90 meest belangrijke voedingsmiddelen, zoals vleessoorten, groenten, fruit, granen, melkproducten en kippeneieren. Bij de complete test wordt daarnaast ook getest op specerijen, thee, koffie, wijn, verdikkings- en conserveringsmiddelen.

Twee weken na de test ontvang je een uitgebreid rapport met daarin de testresultaten, persoonlijke voedingsrichtlijnen en individuele aanbevelingen. Op basis daarvan ga je thuis zelf aan de slag door een drietal fases te volgen. Een eliminatiefase, waarbij je voeding met verhoogde niveaus IgG-antilichamen moet vermijden. Een provocatiefase, waarbij je geleidelijk de te vermijden voedingsmiddelen één voor één herintroduceert om zo je persoonlijke ‘triggerfoods’ te vinden. En een langdurende stabilisatiefase, zodat je lichaam zich kan herstellen en klachten verdwijnen.

Kijk voor meer info op: b-vital.nl/intolerantietest-door-bloedafname.

Tarieven voedingsintolerantietest

Pakket 1: € 140,00
Een uitgebreide intake van 45 minuten; voedingsbegeleiding voor een gezonde leefstijl; advies per e-mail en 2 telefonische consulten van 15 minuten.

Pakket 2: € 265,00
Intakegesprek met bioresonantietest; uitgebreid rapport en advies per e-mail; 2e intolerantietest na 6 weken.

Pakket 3: € 309,00
Uitgebreide intake met bloedafname 90 voedingsmiddelen; na 2 weken uitslag en advies; na 6 weken start provocatiefase met een telefonisch consult. 

Pakket 4: € 630,00
Uitgebreide intake met bloedafname 270 voedingsmiddelen; na 2 weken uitslag en advies; na 6 weken start provocatiefase met een telefonisch consult.

Wordt een voedingsintolerantietest vergoed?

Als lid van de BATC-beroepsorganisatie worden de voedingsintolerantieconsulten en -behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed door een groot aantal ziektekostenverzekeraars. Wil je zeker weten of je voor vergoeding in aanmerking komt, neem dan contact op met je verzekering. Zorg er dan voor dat je de volgende AGB-code bij de handt hebt: AGB-code 90063557 Deze heb je ook nodig voor eventuele declaraties.

Helaas is de VGZ niet aangesloten bij de stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en komen VGZ-verzekerden dan ook niet voor vergoeding in aanmerking.

Meer informatie?

Neem dan contact op met Debbie van B-Vital via nummer: 06 24 59 29 96 of mail naar: balie@beyouhuidinstituut.nl.

Debbie

Natuurgeneeskundig therapeut

Vroeger had ik regelmatig last van mijn darmen. Volgens de huisarts had en heb ik dus het prikkelbare darmsyndroom (PDS). Dat ging jarenlang gepaard met vermoeidheid, buikpijn en huidklachten.

Door op zoek te gaan naar de oorzaak van de klachten is het mij gelukt om de klachten onder controle te krijgen. Hierdoor ben ik mezelf op voedingsintoleranties gaan concentreren. Ik heb op dit moment twee soorten testen: via laboratoriumanalyse en de bioresonantietest. Een mooie huid komt ook van binnenuit!

0
  0
  Je winkelmandje
  Je mandje is leeg