Steelwratjes

Steelwratjes zijn kleine wratjes, die voornamelijk voorkomen in de hals, oksel en liezen. Hoe ze precies ontstaan is helaas niet duidelijk. Waarschijnlijk heeft het te maken met de hormoonhuishouding, maar ook ‘wrijving’ wordt als een van de mogelijke oorzaken aangemerkt. En hoewel ze goedaardig zijn, zijn we ze liever kwijt dan rijk. Gelukkig zijn de wratjes eenvoudig te behandelen.

Wat is een fibroom (steelwratje)?

Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd, zijn goedaardige bindweefsel-aanhangseltjes van de huid. Ze komen vaak voor in de hals, de oksels of de liezen, maar kunnen ook op andere plaatsen van het lichaam ontstaan. Fibromen zijn vaak huidkleuring of een beetje bruinig van kleur en voelen zacht aan.

Hoe ontstaan steelwratjes?

Hoe deze goedaardige bindweefsel aanhangseltjes ontstaan is niet bekend. Steelwratjes zijn nooit kwaadaardig en ook niet pijnlijk. Ze kunnen wel klachten geven als ze opengehaald worden (bijvoorbeeld met scheren) of afgekneld worden. Fibromen zullen niet vanzelf verdwijnen en kunnen steeds groter worden. Wanneer ze in de weg zitten of als cosmetisch storend ervaren worden, kunnen wij ze veilig en snel verwijderen.

Behandeling steelwratjes

Dankzij de revolutionaire T-Away-methodiek kunnen we steelwratjes snel, effectief en veilig verwijderen. Deze methode is gebaseerd op hoge frequentie energiepulsen. Met een applicator raken wij de huid aan en worden er dankzij de omzetting van energie in warmtepulsen, succesvolle resultaten behaald.

€ 25,- per 5 minuten

Na de behandeling

Voor het mooiste resultaat is het belangrijk dat u de eerste dagen de plek droog houdt, zodat er een korstje op komt. Dit valt er vanzelf af en wij raden u met klem aan om er niet aan te krabben. Ook zonlicht staat genezing in de weg en daarom kunt u de behandeling beste niet in het hoogseizoen ondergaan. Daarnaast is het belangrijk dat u nog enkele andere tips in acht neemt:

  • Ga de eerste 3 dagen niet naar de sauna of naar een zwembad
  • Vermijd de zon
  • Ga de eerste 72 uur niet sporten en vermijd zwaar tillen of andere inspannende activiteiten.
  • Gebruik de eerste 3 dagen geen crèmes met parfum of andere irriterende ingrediënten

Doe eens een feel good-moment cadeau

Soms wilt u eens wat anders cadeau geven dan een fles wijn of een goed boek. Tijd voor ontspanning bijvoorbeeld, een mooiere huid of even een moment voor jezelf. Een cadeaubon van BE YOU Huidinstituut valt altijd in de smaak. Verkrijgbaar in elk gewenst bedrag en te besteden aan zowel producten als behandelingen.